Champions League kwalificaties op dinsdag 15 september

Jeroen van den Berg
14.09.2020

Zowel AZ als AA Gent gaan op zoek naar een felbegeerd Champions League ticket. AZ gaat op bezoek bij Dynamo Kiev terwijl Gent Rapid Wien ontvangt. Wat zijn de kansen van beide ploegen?

Extra voorbereidingsmaatregelen voor AZ

Afgelopen weekend trapte de Eredivisie af maar AZ kreeg van de KNVB een paar extra dagen vrijaf om zich voor te gaan bereiden op deze belangrijke kwalificatiewedstrijd in en tegen Dyname Kiev. De wedstrijd tegen FC Utrecht, de eerste van beide teams in de Eredivisie werd uitgesteld. Voor AZ is dit de tweede kwalificatiewedstrijd in de Champions League. Tegen Viktoria Plzen had AZ het lastig maar uiteindelijk werd er gewonnen en staat Dynamo Kiev op ze te wachten.

Dynamo Kiev zal ongetwijfeld vol vertrouwen beginnen aan de match. De eerste wedstrijd van het seizoen werd met 4-1 gewonnen en de Oekraïense Supercup werd al toegevoegd aan de prijzenkast van Dynamo. Afgelopen weekend kwam Dynamo echter niet verder dan een bloedeloos gelijkspel. Ook is het al sinds 2016 dat Dynamo Kiev zich kwalificeerde voor de Champions League.

Toch zijn de Oekraïners favoriet bij de bookmakers Nederland. Je krijgt 2.20 als je inzet op Dynamo Kiev wint terwijl je voor AZ 3.23 krijgt. Als je denkt dat er een verlenging nodig gaat zijn dan kun je op een gelijkspel inzet waar je 3.45 voor krijgt. Wij verwachten dat AZ een lastige avond gaat krijgen en dat Kiev misschien wel eens met 2-1 kan gaan winnen. Deze goede odds komen bij Svenplay vandaan. Hier vind je ook de schitterende Svenplay bonus waarbij je 100% tot € 150 bij je eerste storting cadeau krijgt.

Svenplay odds bij Dynamo Kiev tegen AZ

© Svenplay

AA Gent tegen Rapid Wien

De Pro League mocht dan niet al te best begonnen zijn voor AA Gent, alle pijlen lijken natuurlijk gericht op het behalen van de Champions League. De wedstrijd tegen Eupen werd verrassend verloren en eerder werd er ook al van Antwerp verloren. Tegen Mechelen werden wel drie punten gepakt. Het laatste jaar is Gent thuis relatief sterk er wordt 61% van de thuiswedstrijden gewonnen terwijl er vaak in de eerste helft al gescoord wordt. Van de 22 meest recente thuiswedstrijden gingen er drie verloren. Wordt de goede thuisreeks doorgezet in de Champions League kwalificatie? Dan moet het goed voor de dag komen tegen Rapid Wien.

Rapid Wien is koploper in Oostenrijk na de eerste speelronde maar wist ook in de beker al uit te pakken. Van de laatste vijf gespeelde wedstrijden ging er één verloren en dat was een vriendschappelijke wedstrijd. De laatste drie wedstrijden werd er echter de nul gehouden en bovendien wist Rapid te scoren in elk van de afgelopen dertien matchen. Ook voor deze match pakken we de odds van Svenplay. Als je meer info wilt over deze bookmaker, lees je natuurlijk onze uitgebreide Svenplay review. Mochten de odds je direct overtuigen dan kun je direct door naar deze bookmaker met een klik op de knop hieronder.

Rapid Wien heeft volgens Svenplay de minste papieren. Een overwinning van de Oostenrijkers staat nu op 4.10 en dat is vrij hoog aangezien Gent ook niet in topvorm is. Voor Gent krijg je 1.83, ze zijn dus duidelijk favoriet. Een gelijkspel na 90 minuten kan ook interessant zijn met odds van 3.82. Verwacht jij een Nederlands/Belgisch succes op dinsdagavond?

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.