Wedden op de bloedstollende laatste Formule 1 race van het seizoen

Erik de Kort
10.12.2021

De Max Mania komt tot een hoogtepunt dit weekend. De Nederlander kan wereldkampioen worden en staat op gelijke hoogte met Lewis Hamilton. Nog één race en dus wordt het alles of niets. Wie wint de GP van Abu Dhabi?

Wordt het Lewis Hamilton of Max Verstappen?


De strijd om het wereldkampioenschap wordt dit weekend besloten. De GP van Abu Dhabi wordt de alles beslissende race en is ook gelijk de laatste van het seizoen. Zowel Hamilton als Verstappen staan op 369,5 punten. De persoon die zijn bolide als eerste over de finishlijn rijdt, wint. Zo simpel is het. Verstappen en Hamilton hoeven de race helemaal niet te winnen, ze zijn allebei niet meer in te halen. De strijd gaat dus alleen maar om het beste resultaat tussen de auto met nummer 44 en nummer 34.

Nu zijn er ook een aantal complottheorieën. Verstappen kan Hamilton bijvoorbeeld van de baan rijden en alsnog winnen. Dat klinkt wat vergezocht, maar er zijn toch ook een hoop mensen binnen de Formule 1 die daar rekening mee houden. Voor Hamilton zit er maar een ding op. Koste wat het kost van Verstappen winnen. Dat lijkt de laatste weken zeker te lukken want Hamilton won de vorige drie races. Er zijn meerdere scenario’s mogelijk en Verstappen staat qua punten dan wel even hoog, hij won een race meer en is op dit moment dus virtueel wereldkampioen. Wie is er in het voordeel qua circuit? Doet de Mercedes het beter in Abu Dhabi of toch de Honda van Red Bull. Dat lees je hieronder en daarna kijken we naar de odds van de beste bookmakers.

Wie heeft de beste papieren om de GP van Abu Dhabi te winnen?

Met de zinderende titelrace zou je bijna vergeten dat er ook een race winnaar in Abu Dhabi moet komen. Het zal dus niet alleen om Hamilton en Verstappen draaien maar er is ook nog genoeg strijd om andere plekken. Toch zal het, zoals eigenlijk het hele jaar het geval is draaien om de twee koplopers. Vorig jaar won Max Verstappen op Abu Dhabi, maar volgens de designer van het circuit zou Mercedes hier toch het voordeel moeten hebben. Daarbij rijdt Hamilton ook met een wat “frissere” motor dan Verstappen. Omdat deze de laatste weken meer afgesteld is op vermogen zal dus dus ook alweer wat meer versleten zijn. Toch zit daar waarschijnlijk nog steeds een klein voordeel in voor de snelle Brit.

Alles lijkt te draaien om de kwalificatie om te zien hij beide auto’s er voor staan op dit circuit en daar kun je ook op wedden bij de bookmakers online. Op vrijdag kun je al wedden op de vrije training, maar ook op de kwalificatie en de race kun je nu al inzetten. We pakken de odds er voor je bij zodat je direct je wedbriefje invullen.

Betcity odds F1 Abu Dhabi

©Betcity

Verstappen of Hamilton favoriet bij de bookmakers?

Wedden op de race in Abu Dhabi doe je natuurlijk met de beste odds. Die vind je bij Betcity. Hoewel er op het moment van schrijven nog geen verhoogde noteringen zijn, verwachten we die wel dit weekend als mooie Betcity bonus. Toch is het ook met de “gewone odds” al prima inzetten. Je ziet bij Betcity dat Hamilton favoriet is. Een overwinning levert je 1.62 op. Max Verstappen staat bij 3.00 en dat betekent dat je lekker kunt winnen als de Nederlander wint. Dan heb je dus reden om dubbel feest te vieren.