Wedden op Brexit bij Betsson

Gaston Dupont
25.01.2019

De Brexit is een veelbesproken thema. De controversiële uitstap van Groot-Brittannië uit de EU is de laatste anderhalf jaar niet uit het nieuws te branden. De hoofdrolspelers uit het debat: Theresa May, Boris Johnson, en de Europese leiders Juncker en Verhofstadt, zijn aan een pokerspel bezig dat de toekomst voor miljoenen Britten kan bepalen.

Wat is Brexit?

Brexit is een samentrekking van de woorden British exit. Dit gaat om het vertrek uit de Europese Unie. Op 23 juni 2016 gaf het Britse volk via een referendum te kennen met 51,9% dat het uit de Unie wou stappen. Op welke wijze en welke banden de VK erna banden met de EU zou onderhouden werd niet besproken. Hierdoor is de interpretatie van het referendum wazig gebleken, wat tot verwarring en conflicten binnen de Britse regering en parlement gevolg had. In elk geval zou het VK op 29 maart 2019 om 23 uur uit de unie moeten stappen, tenzij er andere afspraken worden gemaakt.

Voorlopig zijn er 3 mogelijke scenario’s voor de Brexit:

  1. Brexit uitstellen: Het VK besluit een tijd langer in de EU te blijven, om langer over een deal te onderhandelen of om intern eenstemmigheid te bereiken in het parlement.
  2. Deal Brexit: Het VK verlaat de EU met een deal. Dit is voor velen een ideaal scenario. Dit zou de rechten van VK-burgers in de EU en EU-burgers in de VK verzekeren, naast het financiële plaatje tussen de twee machten.
  3. No Deal Brexit: Het VK verlaat de EU zonder deal. De gevolgen van een dergelijk scenario zijn niet geheel duidelijk. Onder welk statuut EU-burgers naar het VK kunnen reizen of werken, en of Britten zonder paspoort nog naar Europa zullen kunnen, is nog niet duidelijk

Betsson Odds voor Brexit

Brexit acht de kans zeer hoog dat het VK op 29 maart ervoor zal kiezen nog langer in de unie te blijven. Zet je op die mogelijkheid in via de Betsson App, dan krijg je 1.20 keer je geld bij winst.

De twee andere scenario’s zijn volgens Betsson minder waarschijnlijk. De No Deal Brexit lijkt iets (6.50) waarschijnlijker dan de Deal Brexit (8.50).

Exit UK

Ook acht Betsson de kans groot dat het VK de EU niet voor 2020 zal verlaten:

UK exit EU

Betsson Promoties

Wil je inzetten op Sport, E-sport of politieke evenementen, dan is Betsson een van de voordeligste Voetbal Gokken Sites. Je vindt er alle evenementen, live wedden en hoge odds. Je kan er rekenen op een Betsson bonus voor sport van 100% tot en met 75 euro! Vervolgens krijg je een tweede welkomstbonus van 100% tot en met 50 euro!

Over de auteur