Wie gaat Parijs – Nice wielrennen van 2021 winnen?

Jeroen van den Berg
09.03.2021

De race naar de zon, oftewel Parijs – Nice wordt deze week uitgereden. Op zaterdag 13 maart 2021 is het eindklassement bekend. Daarom bespreken we hier wie er favoriet is om deze meerdaagse race te winnen.

Wie pakken de dagzeges?

De eerste twee ritten zijn op het moment van schrijven al gereden. Op dit moment staat Michael Matthews aan kop. Op maandag was het Cees Bol die de tweede etappe won nadat de openingsrit werd gewonnen door Deceuninck-Quickstep rijder Sam Bennet. De derde dag in Parijs – Nice is een tijdrit van 14,4 kilometer waar de start en finish in Gien liggen. De tijdrit is vlak met een kleine klim voor de finish van 6,3%. Voor de tijdrit zijn de specialisten favoriet. Jos van Emden, Victor Campenaerts maar ook Remi Cavagna en Rohan Denis lijken een gooi te doen naar de enige tijdrit.

De koninginnenrit van Parijs – Nice is op zaterdag als van Nice naar La Colmiane wordt gereden. De rit is een exacte kopie van vorig jaar met 166,5 kilometer een finish bergop. De laatste 16,4 kilometer van 6,3% en dat lijkt een slijtageslag te gaan worden in het klassement. Vorig jaar was het Nairo Quintana die won, maar dit jaar zou het zomaar een Roglic of Hart kunnen zijn die hun slag willen slaan op de voorlaatste dag. Na deze etappe kunnen de laatste verschillen traditiegetrouw nog worden weggewerkt in de laatste rit op zondag. We verwachten dat de top drie op zaterdag beslist wordt. Om de zevende rit te winnen moet je van goeden huize komen. Wedden op de dag etappes maar ook de winnaar van Parijs – Nice doe je bij de bet sites België. We gaan kijken wie de beste odds heeft voor de eindoverwinning en bespreken hieronder wie de favorieten zijn.

Wie zijn de favorieten voor de leiderstrui in Parijs – Nice?

We kunnen er eigenlijk niet omheen. Wie je ook vraagt, ze komen allemaal op dezelfde naam uit. Dat is Primosz Roglic, de Sloveen van Team Jumbo – Visma. Roglic kan een goede tijdrit rijden, heeft geen moeite om bergop te sprinten en kan ook nog eens rekenen op een goede ploeg. Steven Kruijswijk en George Bennet staan klaar om Roglic te helpen.

De andere naam die valt is Tao Geoghegan Hart die vorig jaar de Giro won. Hart heeft de hulp van niemand minder dan Richie Porte. Dat zijn de twee topfavorieten wat ons betreft maar er zijn ook nog een aantal andere renners die echt voor een top tien klassement zullen gaan en misschien zelfs kunnen verrassen. Zo is er Aleksandr Vlasov maar ook Ion Izagirre en Tiesj Benoot. Jai Hindley die vorig jaar tweede werd in de Giro mag voor zijn kansen gaan en David Gaudu won al in de Faun – Ardeche Classic. Het belooft een mooie koers te worden. Laten we dan ook snel kijken wie de Betting NL sites als favorieten geven.

parijs nice wedden eindklassement odds

© Circus

Wie verwachten de bookmakers?

Roglic staat met stip op nummer één bij Circus, gevolgd door Geoghegan Hart op een straatlengte achterstand. Nu inzetten op Roglic geeft je 1,50 terwijl je 6.50 krijgt voor Hart. Voor de winnaar van vorig jaar Schachmann krijg je 12.50. Benoot staat op 15 keer je inzet. Steven Kruijswijk die sterk lijkt dit seizoen staat op 35 keer je inzet. Denk jij net als de bookies dat Roglic het eindklassement gaat winnen op zondag? Dan kun je nu direct gaan wedden bij Circus via de link hieronder. Je kunt ook onze Circus ervaringen lezen natuurlijk. Het wielerseizoen is weer begonnen en gelukkig kunnen we dus weer wedden op deze prachtige sport.

 

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.