Wie wint het WK Veldrijden 2021 in Oostende? Voorbeschouwing + odds

Jeroen van den Berg
27.01.2021

Op zondag wordt in Oostende het WK Cyclocross oftewel Veldrijden gehouden. Wie zijn de grootste favorieten bij het grootste veldrijden-toernooi van het jaar in Oostende?

Wat kunnen we dit jaar verwachten op het WK Cyclocross?

In Oostende komen de coureurs een ondergrond tegen die ze niet al te vaak gezien hebben dit seizoen. Er wordt op zand gereden, logisch ook aangezien de race op het strand van Oostende wordt gereden. Zo’n zand cross vraagt om een specifieke voorbereiding en niet elke renner kan uit de voeten met zand. In het zand maak je namelijk sneller fouten en kom je een stuk sneller op achterstand. De deelnemers aan dit WK zullen zich dan al een tijd lang hebben voorbereid op dit speciale evenement, hoewel er afgelopen weekend gewoon nog een rit was.

De weersomstandigheden in Oostende zullen ook parten gaan spelen. Er is kans op een winterse bui bij 3-4 graden. Ook ’s nachts kan het nog wel eens gaan vriezen waardoor we een winters WK Veldrijden kunnen verwachten. Er zijn natuurlijk twee topfavorieten bij Bookmakers BE. Dat zijn Wout Van Aert en Matthieu van der Poel. Zijn er nog andere renners die een gooi kunnen doen naar de titel? We bekijken het hieronder bij de beste bookmakers als we de odds erbij pakken.

Wij zijn de favorieten bij de bookmakers?

Het lijkt, zoals de laatste jaren wel vaker, de strijd te worden tussen WVA en MVDP, Wout Van Aert en Mathieu van der Poel. Is er dan echt niemand die in de buurt kan komen van deze twee? Nou eerlijk gezegd niet echt. Van der Poel won de laatste twee edities terwijl Van Aert die drie voorgaande edities op rij won. Beide renners kunnen hun vierde WK titel pakken. Ook Zdenek Stybar doet mee maar lijkt toch ook geen kans te maken. Als we bij Ladbrokes gaan kijken zien we dat Thomas Pidcock, de 21-jarige Brit nog het dichts in de buurt komt. Voor winst van Pidcock staan de odds bij Ladbrokes op 12.00 en dat is acht keer minder dan je voor Van der Poel krijgt. Winst van Zdenek Stybar staat zelfs op 251.00.

favorieten om te wedden op wk veldrijden 2021

© Ladbrokes

Mathieu van der Poel is bij de bookmakers topfavoriet met 1.50 voor een overwinning en wordt alleen gevolgd door Wout Van Aert waar je 2.80 voor krijgt, Het lijkt dus opnieuw de strijd te worden tussen deze twee veldrijden-giganten. Wellicht dat de winterse omstandigheden en de zanderige ondergrond kunnen zorgen voor een verrassing. Van der Poel gaf al aan graag op het zand te rijden en zette zichzelf, net als de bookmakers als favoriet neer. Ben jij het met MVDP en de bookmakers eens? Via de link hieronder kom je direct uit bij Ladbrokes. Onze Ladbrokes review kun je natuurlijk ook lezen.

 

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.