Wie wint het WK wielrennen 2021? Favorieten en odds

Jeroen van den Berg
17.09.2021

Op zondag 26 september vindt het WK wielrennen plaats in Belgie. Van Antwerpen wordt er naar Leuven gereden met 42 smalle hellingen over 268,30 kilometer. Wie wordt er wereldkampioen wielrennen op de Geldenaaksevest in Leuven?

Het parcours van dit Wereldkampioenschap

Dit seizoen wordt anders dan andere jaren. Geen rondjes op één circuit maar een combinatie met veel kilometers door het Vlaamse binnenland. Daarbij wordt niet alleen het lokale circuit in Leuven worden aangedaan maar ook het Flandrien circuit. Dat zal voor extra sensatie zorgen aangezien er zes stevige hellingen voor de kiezen liggen die elkaar kort opvolgen. Daarvoor is het echter al raak in het centrum van Leuven. Nadat het centrum is aangedaan volgen er namelijk vier korte en tegelijkertijd steile hellingen: De Keizersberg, de Decouxlaan, de Wijnpers en de Sint-Antoniusberg.

Daarna wordt het nu al beruchte Flandrien Circuit aangedaan. De Smeysberg doet met 15% gelijk pijn, daarna de kasseien op de Moskesstraat en ook nog eens 18% stijging. Daar blijft het niet bij. Ook de Bekestraat met 8% en de Veeweldestraat is met 5% een korte maar lastige helling. De afsluiter van de het Flandrien Circuit is de Smeysberg die voor de tweede keer wordt beklommen. Met een geklim en gedraai door het Leuvense centrum komt er een finale om van te smullen.

De Sint-Antoniusberg wordt nog een keer beklommen, waarna er even wordt afgedaald en daarna een lastig oplopend stuk volgt naar de finish. Dit WK heeft alles in huis om een sensatie te worden. Laten we daarom ook snel kijken wat de beste bookmakers voor odds geven bij dit evenement. Eerst is het wel handig als je weet welke namen gaan strijden om het wereldkampioenschap.

Wie maken er kans op dit titel bij de mannen?

Julien Alaphilippe is de regerend wereldkampioen en zal dit jaar een gooi doen om zijn titel te prolongeren. Natuurlijk zijn er ook andere kanshebbers. Wout van Aert is bijvoorbeeld topfavoriet maar ook Michael Matthews, Caleb Ewan, Mathieu van der Poel en Bauke Mollema zullen strijden om wereldkampioen te worden. Wout van Aert wordt begeleid door Jasper Stuyven, Remco Evenepoel, Dylan Teuns en Victor Campenaerts.

Duitsland zet in met Maximilian Schachmann terwijl Slovenië zowel Tadej Pogacar en Roglic inzet. De volledige wereldtop is dus aanwezig bij de start in Antwerpen. De grote vraag is natuurlijk wie de bookmakers België als eerste over de streep verwachten. We pakken daarom de noteringen er gelijk bij. Woon je in Nederland en wil je wedden op het WK wielrennen? Dan kan je een kijkje nemen op onze bookmakers Nederland-pagina.

Betfirst odds Wk WIelrennen 2021

©Betfirst

De odds bij de bookmakers

Heeft er iemand anders kans om het Wk te winnen dan Wout van Aert. De bookmakers lijken het zeker te weten. België wint met Wout Van Aert het WK wielrennen. De noteringen voor de Belg staan op 2.75 en het verschil met Van der Poel is enorm. Hij staat op de tweede plek met 7.50 terwijl regerend wereldkampioen Alaphilippe op 9.50 staat. Colbrelli staat vierde met 10 keer je inzet. Remco Evenepoel maakt de top vijf af met 17.00. De hoogste noteringen zie je hierboven en zijn afkomstig van Betfirst. Al onze Betfirst ervaringen zijn gebundeld in een review die je natuurlijk kunt lezen voor je aan het wedden gaat.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.