Wedden op Zweden -Finland op zaterdag 29 mei 2021

Jeroen van den Berg
27.05.2021

De meeste voetbalcompetities zijn afgelopen en in aanloop naar het EK worden er alweer de eerste vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Zaterdag trapt Zweden hun oefencampagne af tegen Finland en wij hebben hele goede odds gevonden.

Zweden moet het voorlopig doen zonder Zlatan

De vreugde was groot toen eerder dit jaar Zlatan aankondigde zich opnieuw beschikbaar te stellen voor het nationale team van Zweden. De koning was terug! Hoe zuur was het nieuws dan dat de inmiddels 39-jarige Zweedse spits geblesseerd raakte en misschien zelfs het EK 2021 moet missen?

werd nog net geen dag van nationale rouw aangekondigd maar het land was wel aangeslagen. Zlatan zelf lijkt de klap inmiddels weer te boven en traint hard aan zijn herstel. Naar eigen zeggen lijkt hij het EK wel te gaan halen. Een ding is zeker Zweden kan in ieder geval tegen Finland nog niet over de lange vedette beschikken. Verder lijken er geen blessures te zijn bij de Zweedse ploeg en kunnen we Marcus Berg samen met Robin Qualson in de aanval verwachten.

Andere spelers die wellicht een belletje doen rinkelen bij Zweden zijn Victor Lindelof van Man United, Emil Forsberg van RB Leipzig en Alexander Isak die we bij Real Sociedad terug zien.  Een heerlijke Scandinavische kraker, alhoewel het een oefenwedstrijd is. We hebben mooie odds gevonden bij de beste bookmakers en die pakken we er zo gelijk bij. Belangrijk om te vermelden is dat Zweden slechts een van de laatste zes wedstrijden in eigen huis verloor.

Wat weten we van Finland?

Finland heeft al vier wedstrijden op rij niet meer gewonnen. In maart van dit jaar verloren ze met 3-2 op bezoek in Zwitserland en daarvoor werd het twee keer gelijk. Finland komt de laatste wedstrijden wel tot scoren toe. Slechts een keer in de laatste 20 wedstrijden lukte dat niet. Ook een gelijkspel komt niet vaak voor bij Finland. Het werds slechts twee keer gelijk in 32 wedstrijden.

Finland staat op de 24e plek op de FIFA wereldranglijst maar weet nog niet echt potten te breken. De Finnen hebben zich wel geplaatst voor het EK en zitten in de poule met België, Rusland en Denemarken. Geen gemakkelijke groep, integendeel. Toch zal de wedstrijden tegen Zweden worden aangegrepen om het team optimaal voor te bereiden op deze tegenstanders. Geven de bookmakers België Finland een kans tegen Zweden?

 

zweden finland odds 29-05-2021 wedden

©Ladbrokes

Welke bookmaker heeft de beste oddS?

Het is Ladbrokes waar we mooie odds zien bij deze wedstrijd. We verwachtten al dat Zweden, ook zonder Zlatan, favoriet zou zijn. Die voorspelling komt uit. Voor winst van Zweden zien we 1.57 terug terwijl je voor Finland maar liefst 5.70 keer je inleg krijgt. Zweden lijkt ons iets te sterk voor de Finnen maar je weet het natuurlijk nooit. Een gelijkspel staat op 3.70 en dat zou zo nog wel eens kunnen. Finland scoort meestal wel en Zweden heeft de laatste maanden toch moeite om het net te vinden. Vergeet zeker niet om ook eens onze Ladbrokes review te lezen. Mocht je direct willen inzetten met deze odds dan kan dat via de link hieronder.

 

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.