Wat is de verwachting bij Zweden – Oekraïne: kwartfinale Euro 2020

Erik de Kort
29.06.2021

De late goal van Zweden hielp Oekraïne om zich te plaatsen voor de laatste zestien. Vanavond, dinsdag 28 juni, staan beide ploegen tegenover elkaar in Glasgow en gaat er één land door naar de kwartfinale.

Wat kunnen we verwachten van deze wedstrijd?

Eerlijk is eerlijk, na Spanje – Kroatië en Frankrijk – Zwitserland zal er een flink verschil zijn met wat er vanavond wordt voorgeschoteld. Zweden – Oekraïne is een wedstrijd die we bij een Nations League of zelfs EK/WK kwalificatietoernooi met alle liefde aan ons voorbij laten gaan. Maar dit is het EK en dat betekent dat er spanning op staat en dat we dus wel vol passie kijken naar alle achtste finales. Oekraïne zagen we bij Nederland in de groep, Zweden speelde tegen Polen, Spanje en Slowakije en werd zelfs groepshoofd boven de Spanjaarden die gisteren uitpakte tegen Kroatië. Wat dat betreft zal de wedstrijd er op papier minder mooi uitzien dan deze daadwerkelijk is. Het zou zomaar eens een spectaculaire pot kunnen worden. Zonder wereldsterren maar met een flinke dosis vechtlust. 

>> Ontdek ook de EK topschutter odds <<

Zweden won de laatste twee wedstrijden en speelde op de openingsdag gelijk.Oekraïne won alleen van Noord-Macedonië en ging met drie punten en een negatief doelsaldo alsnog door naar de achtste finales. We gaan eerst over de verwachte opstellingen bij deze wedstrijd voor we de odds van de Euro 2021 bookmakers gaan.

De verwachte opstellingen vanavond

Met de kwartfinales op het spel zal Janne Andersson blij zijn dat hij opnieuw kan rekenen op Emil Forsberg, Alexander Isak en Dejan Kulusevski. De smaakmakers bij Zweden nu Zlatan niet van de partij is. In 2018 werd de kwartfinale gehaald door Zweden, en dat was ook dit jaar het doel. Zweden zal volgens  de bookmakers België als een van de EK-favorieten de wedstrijd beginnen tegen Oekraïne. 

De ploeg van Shevchenko heeft tot nu toe nog geen goede indruk weten te maken en heeft het dus volledig aan Zweden te danken dat ze nu in de achtste finales staan. De hoop van de natie is gevestigd op Ruslan Malinovskyi en Andriy Yarmolenko die voor de creativiteit en de goals moeten zorgen. Yarmolenko staat op twee goals zover, hetzelfde geldt voor Roman Yaremchuk, de spits van Gent. Dit zijn de verwachte opstellingen van beide landen:

Zweden:
Olsen; Lustig, Lindelof, Danielson, Augustinsson; S. Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg; Quaison, Isak

Oekraïne:
Bushchan; Karavaev, Matviyenko, Zabarnyi, Mykolenko; Malinovskyi, Sydorchuk, Zinchenko; Yarmolenko, Yaremchuk, Tsyhankov

zweden oekraine odds

©Napoleon Games

Wie is er favoriet bij de bookmakers?

Zweden lijkt de te kloppen ploeg volgens Napoleon Games. Wedden op de Zweden levert je bij deze bookmaker 2.43 op. Voor wedden op Oekraïne staan de odds op 3.20 en dat is exact zoveel als inzetten op een gelijkspel.Omdat verlengingen ook mogelijk zijn en bij 1×2 weddenschappen de verlengingen niet meetellen, kun je ook inzetten op wie zich kwalificeert voor de kwartfinale. Hierbij staat Zweden op 1.63 en Oekraïne op 2..30. De bookmakers lijken hun keuze te hebben gemaakt, jij ook? Via de link hieronder meld je je gelijk aan bij Napoleon Games.