Euro 2021: Zwitserland – Spanje voorbeschouwing kwartfinale

Jeroen van den Berg
01.07.2021

Niemand had verwacht dat Zwitserland Frankrijk naar huis zo sturen. Toch staan de Zwitsers nu in de kwartfinale tegen een ontketend Spanje dat met 5-3 van Kroatië wist te winnen.

Kan Zwitserland opnieuw stunten?

Er was nog een kwartier te spelen en het stond 3-1 door een goal van Pogba. Het leek over en uit voor Zwitserland. Een aantal fans verlieten zelfs al het stadion. Toen kwam de 81e minuut en scoorde Haris Seferovic zijn tweede van de wedstrijd. De spanning was terug, er was weer hoop. Mario Gavranovic deed het onmogelijke en wist in de allerlaatste minuut de score gelijk te trekken. Verlengen, de kansen golfden op en neer maar La Nati hield zich sterk, er werd niets meer weggeven en dus mocht Zwitserland zich gaan opmaken voor penalty’s.

Vijf strafschoppen werden onberispelijk binnen geschoten. Frankrijk volgde en scoorde ook de eerste vier. Tot Mbappe mocht aanleggen. Mbappe mist, Frankrijk in tranen en Zwitserland in extase. David heeft Goliath verslagen en lijken op dit moment wel onsterfelijk. Maken ze ook kans tegen Spanje? Kan het sprookje voortgezet worden? Zwitserland is er zeker van. En de EK bookmakers? Zwichten zij ook voor de charme en cultstatus van de Zwitsers? Dat zie je zo als we de odds er bij nemen.

Spanje scoort tien keer in twee wedstrijden

Net zo spectaculair als Zwitserland – Frankrijk, was het dinsdag toen Spanje en Kroatië het tegen elkaar opnemen.  Spanje won met 5-3 van Kroatië en wist daarvoor ook al vijf keer te scoren tegen Slowakije. Waar het de eerst twee wedstrijden tot slechts een goal kwam, heeft Spanje zich onder Luis Enrique herpakt. Tien goals zijn meer dan menig land in een heel toernooi scoort, Spanje doet het in slechts twee wedstrijden. Het is dan ook te verwachten dat Enrique dezelfde elf namen het veld in zal sturen als tegen Kroatië. Dat betekent dat Morata in de spits zal beginnen. De aanvaller kreeg een hoop kritiek maar revancheerde zich tegen Kroatië. Als Zwitserland net zoveel passie neerlegt als tegen Frankrijk, heeft Spanje zeker de winst nog niet binnen. Laten we eens kijken wat de beste bookmakers verwachten van deze wedstrijd.

Wedden op Zwitserland Spanje Euro 2021

©Betfirst

Waar vind je de beste odds voor Zwitserland – Spanje?

Van de bookmakers hebben we Betfirst uitgekozen om je de odds te geven voor Zwitserland – Spanje. De odds liggen lekker hoog en dat betekent dat je prima bij deze bookmaker kunt inzetten dit EK. Voor wedden op de Zwitsers die overigens zonder Xhaka zullen spelen, krijg je zes keer je inleg. De bookmakers lijken dus niet te geloven in het sprookje van La Nati. Spanje staat op 1.68 en zijn daarmee dus de uitgesproken EK-favorieten. Een gelijkspel staat op 3.90. Wie denk jij dat er gaat winnen in Sint Petersburg? De wedstrijd begint om 18.00 uur op vrijdagavond. Zet dus nog snel in op deze heerlijke kwartfinale. Lees ons BetFIRST review of meld je aan via de knop.

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.