Wedden op Super Bowl 2023 – Quoteringen wedstrijden NFL

Het is inmiddels 2023 en er staat één van de grootste sportevenementen van de wereld op de planning, namelijk de Super Bowl 2023. Wij vertellen je alles over wedden op Super Bowl 2023 en de beste NFL play-offs quoteringen. 14 teams nemen het dit jaar tegen elkaar op allemaal om op 12 februari in de grote finale te staan van de Super Bowl. Blijf deze pagina zeker in de gaten houden om geen enkele promotie te missen voor het wedden op Super Bowl 2023.

Wedden op Super Bowl

Super Bowl 2023 promoties

De eerste wedstrijd van de Super Bowl staat op 14 januari gepland en wij verwachten dat de Bet sites Nederland met talloze promoties gaan komen voor wedden op Super Bowl 2023. Op dit moment zijn er nog geen promoties voor de NFL play-offs, maar zodra er promoties komen zullen wij hier een nieuwsartikel over schrijven en dat op deze pagina zetten. Wij verwachten dat bookmakers zoals Circus and BetCity met een grote 50x Odds Boost gaan komen. Verder verwachten wij mooie verhoogde quoteringen van Bet365 en  Jacks, ook verwachten wij verschillende gratis weddenschappen van onder andere Unibet en LiveScoreBet voor het wedden op Super Bowl.

Odds Super Bowl 2023  – Beste quoteringen NFL play-offs

Voor de Super Bowl Odds ben je bij ons aan het juiste adres, wij geven je een inzicht van de beste bookmakers met de daarbij behorende quoteringen voor de winnaar van de Super Bowl. Volgens onze bookmakers heeft Kansas City Chiefs de meeste kans om met deze felbegeerde titel naar huis te gaan, de Super Bowl Odds liggen namelijk voor deze favoriet op 4.40 bij Bet365. Ook een grote kanshebber voor de Super Bowl is Buffalo Bills de regerend kampioen speelt de eerste wedstrijd op 15 januari om 19:00 Nederlandse tijd. Afgelopen jaar won Los Angelas Rams de titel, maar na een slecht seizoen verwachten de bookmakers niet dat deze ploeg kans maakt op de titel. Hieronder vind je een overzicht met de hoogste odds van Nederland van de kanshebber voor de Super Bowl.

Odds Super Bowl 2023 winnaar
Team: betcity.nl bet365 Unibet logo kleiner
Kansas City Chiefs 2,10 2,15 2,10
Philadelphia Eagles 1,75 1,74 1,75

Wedtips Super Bowl 2023

Binnenkort begint de play-offs voor de Super Bowl 2023, onze experts hebben niet stilgezeten en hebben speciaal voor jullie enkele tips klaargezet die jullie kunnen gebruiken voor het wedden op Super Bowl 2023. Onze Super Bowl wedtips worden dagelijks hier op deze pagina geüpdate en wij zullen de resultaten van eerdere Super Bowl wedtips neerzetten om jou een goed beeld te geven. Voor deze Super Bowl wedtips gebruiken wij de quoteringen van BetCity.

Aanmelden bij BetCity

Wedtips Super Bowl play-offs 14 januari 2023

 • Wedtip Seattle Seahawks – San Francisco 49ers:
  San Fransisco 49ers handicap van -14,5: Quotering 2.70
 • Wedtip Los Angeles Chargers – Jacksonville Jaguars:
  Los Angelas Chargers wint inclusief extra tijd: quotering 1.83 

Wedtips Super Bowl play-offs 15 januari 2023

 • Wedtip Miami Dolphins – Buffalo Bills:
  Buffalo Bills handicap van -11: Quotering 2.14
 • Wedtip: New York Giants – Minnesota Vikings:
  Minnesota Viking handicap van -2: Quotering van 1.72
 • Wedtip: Baltimore Ravens – Cincinnati Bengals:
  Meer dan 41,5 punten: Quotering 1.91

Wedtips Super Bowl play-offs 16 januari 2023

 • Wedtip: Dallas Cowboys – Tampa Bay Buccaneers:
  Dalles Cowboys wint wedstrijd in reguliere tijd: Quotering 1.74

Super Bowl 2023 Betting sites

Wij hebben uitgebreid gekeken naar alle sport betting sites Nederland en kwamen tot de conclusie dat er 3 betting sites erboven uitstijgen voor het wedden op Super Bowl. Deze bookmakers hebben de beste Super Bowl Odds en ook nog eens mooie bookmaker bonus die je kunt gebruiken voor het wedden op Super Bowl. We gaan hieronder langs de bookmakers BetCity, Bet365 en Unibet.

 BetCity Super Bowl

BetCity NL zit vol met promoties voor zowel nieuwe als bestaande spelers van het platform. Zo is er een BetCity odds boost, je krijgt hiermee als nieuwe speler 50x je inzet op verschillende wedstrijden van het sportsbook. Dit is een hele leuke manier om kennis te maken met deze bookmaker, daarnaast is er ook een traditionele BetCity Bonus waarbij je stortingsbedrag wordt verdubbeld tot een maximum van 50 euro. Naast al deze leuke promoties zijn er ook de hoogste uitbetaling percentages voor American Football op de Nederlandse markt.

BetCity welkomstbonus 50 euro

Claim nu de BetCity Bonus!

Bet365 Super Bowl

Onze 2e beste bookmaker op onze lijst is Bet365, deze bookmaker is al heel erg lang op de markt en een gewaardeerde bookmaker. Bet365 is gekenmerkt door de betrouwbare uitbetaling percentages en een groot aantal mogelijkheden wedmarkten voor het wedden in het sportsbook. Ook kun je voor de wedden op American Football veel verschillende wedmarkten vinden, daarnaast is er ook nog een Bet365 welkomstbonus waarmee je bedrag van de eerste storting wordt verdubbeld tot wel 100 euro!

Bet365 welkomstbonus

Unibet Super Bowl

Als 3e bookmaker in de lijst hebben we Unibet staan een gewaarde bookmaker met veel naamsbekendheid in de Benelux. Deze bookmaker hanteert soortgelijke quoteringen als BetCity dus bovenaan de Nederlandse markt liggen. Het mooie van deze bookmaker is dat ze een prachtige Unibet bonus hebben, je kunt namelijk met een storting van slecht 10 euro 4 gratis weddenschappen krijgen van 10 euro per stuk. Je kunt deze gratis weddenschappen inzetten op wedstrijden van de Super Bowl, zie hieronder welke soort weddenschappen jij kunt krijgen als nieuwe speler.

 1. €10 Pre-match Free Bet
 2. €10 Live Free Bet
 3. €10 Combinatie Free Bet (3+ selecties)
 4. €10 Bet Builder Free Bet (3+ selecties)

Unibet welkomstbonus

Claim nu de Unibet Bonus!

Populaire Super Bowl weddenschappen

Naast dat je kunt wedden op de winnaar van de Super Bowl of enkel de winnaar van een reguliere wedstrijd, zijn er nog meer soorten wedmarkten die erg populair zijn onder de fans van de Super Bowl.

 • Winnaar/Money Line: In theorie zijn er ook gelijkspel, maar gelijkspel is meestal geen weddenschap in de NFL. De scores zijn over het algemeen aardig hoog, daarom dat er zelden een gelijkspel komt
 • Handicap/Spread bets: De bekende en veel gebruikte handicap bets zijn ook razend populair bij American Football, alleen het dit Spread Bets bij veel bookmakers. Je kunt inzetten bij hoeveel punten verschil een ploeg moet winnen of mag verliezen, bij American Football gaat dit vaak met een verschil van 9,5.
 • Totale score: Je kunt hier verschillende soorten weddenschappen plaatsen, zo kun je inzetten op een totale hoeveelheid score van de wedstrijd of per team. Naast dat je op de totale score kunt inzetten kun je dit ook per kwart doen aangezien American Football bestaat uit 4 kwarten.
 • Player specials Touchdown:  Nog een veel gebruikte weddenschap is een speler die een touchdown gaat scoren, je kunt inzetten op een speler die de eerste, laatste of een touchdown scoort op een willekeurig moment. De quoteringen hiervoor liggen vaak tussen de 2.00 en 4.00, als je veel vertrouwen hebt in een speler kun je ook inzetten op speler scoort touchdown in de eerste kwart en dan liggen de quoteringen meestal boven de 10.00.

Welke teams spelen er in de Super Bowl 2023?

De Super Bowl play-offs bestaat uit 14 teams die allemaal een plekje willen bemachtigen voor de finale van de Super Bowl 2023. Wij hebben een overzicht gemaakt van alle teams die deelnemen in de Super Bowl play-offs en erbij is toegevoegd uit welke regio ze komen.

 1. Baltimore Ravens (AFC North)
 2. Buffalo Bills (AFC East)
 3. Cincinnati Bengals (AFC North)
 4. Dallas Cowboys (NFC East)
 5. Jacksonville Jaguars (AFC South)
 6. Kansas City Chiefs (AFC West)
 7. Los Angeles Chargers (AFC West)
 8. Miami Dolphins (AFC East)
 9. Minnesota Vikings (NFC North)
 10. New York Giants (NFC East)
 11. Philadelphia Eagles (NFC East)
 12. San Francisco 49ers (NFC West)
 13. Seattle Seahawks (NFC West)
 14. Tampa Bay Buccaneers (NFC South)

NFL Play-offs 2023 speelschema & uitslagen Super Bowl

Wildcard ronde: Zaterdag 14 januari 2023

Wedstrijd Uitslag Nederlandse tijd TV-uitzending
Seattle Seahawks – San Francisco 49ers 23-41 22:30 CET ESPN & NFL Game Pass
Los Angeles Chargers – Jacksonville Jaguars 30-31 02:15 CET ESPN & NFL Game Pass

Wildcard ronde: Zondag 15 januari 2023

Wedstrijd Uitslag Nederlandse tijd TV-uitzending
Miami Dolphins – Buffalo Bills 31-34 19:00 CET ESPN & NFL Game Pass
New York Giants – Minnesota Vikings 31-24 22:30 CET ESPN & NFL Game Pass
Baltimore Ravens – Cincinnati Bengals 17-24 02:15 CET ESPN & NFL Game Pass

Wildcard ronde: Maandag 16 januari 2023

Wedstrijd Uitslag Nederlandse tijd TV-uitzending
Dallas Cowboys – Tampa Bay Buccaneers 31:14 02:00 CET ESPN & NFL Game Pass

Divisie ronde: Zaterdag 21 januari 2023

Wedstrijd Uitslag Nederlandse tijd TV-uitzending
Jacksonville Jaguars – Kansas City Chiefs 20:27 22:30 CET ESPN & NFL Game Pass
New York Giants – Philadelphia Eagles 7:38 02:15 CET ESPN & NFL Game Pass

Divisie ronde: Zondag 22 januari 2023

Wedstrijd Uitslag Nederlandse tijd TV-uitzending
Cincinnati Bengals – Buffalo Bills 27:10 21:00 CET ESPN & NFL Game Pass
Dallas Cowboys – SF 49ers 12:19 00:30 CET ESPN & NFL Game Pass

Conference Championship: Zondag 29 januari 2023

Wedstrijd Uitslag Nederlandse tijd TV-uitzending
SF 49ers – Philadephia Eagles 7:31 21:05 CET ESPN & NFL Game Pass
Cincinnati Bengals – KC Chiefs 20:23 00:40 CET ESPN & NFL Game Pass

Finale Super Bowl 2023: Zondag 12 februari 2023

Wedstrijd Uitslag Nederlandse tijd TV-uitzending
Philadelphia Eagles – Kansas City Chiefs -:- 00:30 CET ESPN & NFL Game Pass

Het NFL play-offs Super Bowl systeem

De gehele NFL bestaat uit 32 teams, de play-offs voor de Super Bowl bestaat uit 14 beste teams waarvan er 7 komen van de regio AFC en 7 uit de regio NFC. De winnaars van de divisie hebben al een plek bemachtigd in de divisie ronde met de laatste 8 teams, waardoor ze niet de wildcard rondes hoeven te spelen. Voor de AFC is dit Kansas City Chiefs en voor de NFC is dit Philadelphia Eagles. In de wildcard ronde spelen de overgebleven 6 teams per regio tegen elkaar. De 6 teams van de AFC spelen tegen elkaar en hetzelfde geldt voor de 6 teams van de NFC regio. Na het spelen van de wildcard ronde hou je dus 8 teams over die de divisie ronde spelen, 4 van beide regio’s.

In de Divisie ronde heb je de overgebleven 8 teams die strijden voor een plekje in de grote finale van de Super Bowl. De divisie ronde is dus eigenlijk een ander woord voor de kwartfinale, na deze wedstrijden hou je nog maar 4 teams over voor de Conference ronde (halve finale). De winnaars van de Conference ronde eindigen in de Super Bowl finale die plaats vindt op 12 februari 2023.

Super Bowl 2023 halftime show

Eén van de meest besproken onderwerpen van de Super Bowl is toch wel de Halftime show, elk jaar is het weer een spektakel wat er wordt neergezet. Zo heeft de hoofdsponsor Apple Music dit jaar gekozen om Rihanna naar voren te schuiven voor dit gigantische evenement. Afgelopen jaar waren het Dr. Dre, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Eminem and Mary J. Blige die de show van 2022 verzorgden.

Winnaars vorige edities Super Bowl

Winnaar Super Bowl Wedstrijd Uitslag
2022: Los Angeles Rams Los Angeles Rams – Cincinnati Bengals 23-20
2021: Tampa Bay Buccaneers Tampa Bay Buccaneers – Kansas City Chiefs 31-9
2020: Kansas City Chiefs Kansas City Chiefs – San Francisco 49ers 31-20
2019: New England Patriots New England Patriots – Los Angeles Rams 13-3
2018: Philadelphia Eagles Philadelphia Eagles – New England Patriots 41-33
2017: New England Patriots New England Patriots – Atlanta Falcons 34-28
2016: Denver Broncos Denver Broncos – Carolina Panthers 24-10
2015: New England Patriots New England Patriots – Seattle Seahawks 28-24
2014: Seattle Seahawks Seattle Seahawks – Denver Broncos 43-8
2013: Baltimore Ravens Baltimore Ravens – San Francisco 49ers 34-31
2012: New York Giants New York Giants – New England Patriots 21-17

Super Bowl Statistieken

Na een fusering van de NFL (National Football League) en de AFL (American Football League) ontstond in 1967 de eerste editie van de Super Bowl. Het werd al snel één van de meest populaire sportevenementen ter wereld. Inmiddels zijn we meer dan 50 edities verder van de Super Bowl, wij hebben speciaal  wat interessante data en cijfers naast elkaar gezet.

 • Meeste Super Bowl overwinningen: Pittsburgh Steelers en New England Patriots wonnen beide 6 keer de Super Bowl.
 • Meeste Super Bowl MVP: Tom Brady wist totaal 5 most valuable player te worden tijdens de Super Bowl finale.
 • Meeste gespeelde Super Bowl finales: New England Patriots wist 11 keer in de finale terecht te komen waarvan er 6 werden gewonnen.
 • Meest gescoorde punten tijdens Super Bowl finale: San Francisco 49ers wist 55 punten te scoren Denver in de editie van 1990.
 • De meeste touchdowns tijdens Super Bowl Finales: Jerry Rice heeft totaal 8 touchdowns gescoord in een Super Bowl finale in 4 wedstrijden.
 • De meeste touchdown passen in een wedstrijd: Steve Young gaf 6 succesvolle passes in de Super Bowl finale van 1995
 • Huidige teams die nooit eerder een finale bereikte van de Super Bowl: Cleveland Browns, Detroit Lions, Houston Texans enJacksonville Jaguars.
 • Voor een 30 seconde reclame tijdens de Super Bowl 2020 moest je maar liefst 5,6 miljoen dollar neerleggen.
 • Alleen op Thanksgiving wordt in de VS meer gegeten dan op Super Bowl Sunday.

FAQ Wedden op Super Bowl 2023

Wat is de beste betting site voor wedden op Super Bowl 2023?

De beste bookmakers voor de Super Bowl met de beste quoteringen zijn BetCity, Bet365 en Unibet. Waarbij wij vinden dat Unibet de meest interessante welkomstbonus heeft, maar BetCity de meeste promoties voor de Super Bowl.

Wat is de beste weddenschap voor de Super Bowl 2023?

Wij vinden de weddenschap op de winnaar van de Super Bowl 2023 erg interessant, ook is het wedden op een aantal punten van een team of in de wedstrijd een erg leuke waarbij de pay-out rate erg hoog ligt.

Welk team is de favoriet om de Super Bowl 2023 te winnen?

Volgens de bookmaker heeft Kansas City Chiefs de meeste kans om deze Super Bowl 2024 te winnen. Bij Bet365 kan je voor deze weddenschap de beste quoteringen vinden, je krijgt namelijk een quotering van 4.40 voor het wedden op Super Bowl 2023 winnaar.

Welke betting site heeft de beste Super Bowl Odds?

Als wij gaan kijken naar de weddenschappen die je kan plaatsen bij de Super Bowl zien wij dat BetCity en Unibet gemiddeld het beste uitbetalingspercentage hebben met 96%. 

Welke Betting site heeft de beste Super Bowl Bonus?

Wij vinden dat Unibet de beste bonus heeft voor het wedden op Super Bowl. Je krijgt namelijk als nieuwe speler bij een storting van 10 euro totaal 40 euro aan free bets die je kunt gebruiken voor het wedden op Super Bowl.