Zien we Nederlands succes in de Europa League op donderdag?

Jeroen van den Berg
27.10.2020

In dit artikel bespreken we de kansen van Feyenoord, AZ en PSV in de Europa League. Op papier lijken de Nederlandse ploegen een kans te maken, maar hoe zit het met de vorm? Je leest het hieronder.

Feyenoord speelt in de Kuip tegen Wolfsberger

Dick Advocaat moet gaan puzzelen om zijn selectie rond te krijgen voor het thuisduel tegen Wolfsberg. Het bulkt bij de Rotterdammers van de blessures en het is dan ook nog maar de vraag welke spelers er worden opgesteld. Joao Teixeira haakte tegen RKC al na een half uur af met hamstringklachten. Dat is een veel voorkomende klacht want ook Leroy Fer en Eric Botteghin hebben hier last van. Robert Bozenik ontbreekt vanwege een botbreuk en Nicolai Jorgensen heeft liesklachten. Als we dan ook de wissels van Bryan Linssen en Bart Nieuwkoop erbij pakken hebben we vrijwel een half elftal aan afvallers te pakken. Het voordeel wat Feyenoord heeft is dat alle ploegen vorige week gelijkspeelden. Als Feyenoord kan winnen hebben ze zomaar de koppositie te pakken.

Wolfsberg verloor in de eigen competitie de drie laatste wedstrijden en is ook niet in goeden doen. We zien ze terug op de tiende plek in de Oostenrijkse Bundesliga. Wolfsberg hield zich sterk tegen CSKA Moskou en we mogen ze dan ook zeker niet onderschatten tegen een afgezwakt Feyenoord.
De beste bookmakers online gaan er wel vanuit dat Feyenoord wint. De thuisploeg staat op 1.45. Daarentegen krijg je voor Wolfsberg nu 5.85 bij Betiton. Een gelijkspel levert ook nog 4.45 en daarmee lijkt het dat Feyenoord de favorietenrol te pakken heeft! Betiton is een bookmaker die we pas recentelijk aan ons portfolio hebben toegevoegd maar is zeker de moeite waard. Lees onze Betiton review om alles over deze bookie te weten te komen.

AZ strijdt tegen Rijeka om de koppositie te behouden

Wat een stunt was het vorige week van de ploeg van Arne Slot. AZ dat in de Eredivisie week na week punten verspeeld pakte uit tegen Napoli en won de eerste Europa League wedstrijd van het seizoen. De Alkmaarders staan nu bovenaan Groep F en zullen er alles aan doen om die plek te behouden. Rijeka staat laatste en verloor vorige week van Real Sociedad. Als AZ opnieuw weet te winnen, maken ze een goede kans om door te stromen naar de volgende ronden, en dat al na twee wedstrijden! Svensson keert terug bij de selectie van AZ maar er zijn toch ook nog een hoop spelers die ontbreken. Boadu, Letschert en Evjen worden nog niet bij de selectie verwacht.

Ondanks de vele blessures bij AZ zien we ze wel winnen in eigen huis. Als je inzet op AZ krijg je bij Betiton, behalve de Betiton bonus 1.37. Het Kroatische Rijeka staat op 6.45 en een gelijkspel geeft 4.75. De bonus hier is een € 10 gratis weddenschap. Met deze freebet zou je je dus een extra risico kunnen veroorloven. Wij kiezen echter toch voor AZ bij deze wedstrijd.

Wedden op de Europa League met PSV Feijenoord en AZ

© Betiton

 

PSV onderaan in Groep E

Als enige Nederlandse ploeg speelt PSV uit en als enige Nederlandse ploeg in de Europa League verloor PSV vorige week. Tijd voor revanche dus. In Cyprus staat AC Omonia te wachten op de club uit Eindhoven en normaalgesproken zou dat toch een overwinning moeten betekenen voor de mannen van Roger Schmidt. PSV beleefde een dramatische week want niet alleen in de Europa League werd verloren. Ook in de Eredivisie verspeelde PSV kostbare punten. Omdat het van Vitesse verloor, ging de koppositie ook gelijk verloren. PSV heeft iets goed te maken en wat ons betreft is de wedstrijd in Cyprus daar het perfecte moment voor.

Wij verwachten dat PSV een overwinning pakt in Cyprus en ook de bookies volgen deze lijn. Voor wedden op PSV Eindhoven staan de odds op 1.74. Omonia Nicosia staat op 4.05 voor een overwinning. Verliezen of zelfs gelijk spelen, dit geeft 3,75, kan desastreuze gevolgen hebben voor PSV en we denken niet de club uit Eindhoven het zover laat komen.

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.