Joseph Parker vs Junior FA – Wie wordt de bokskoning van Nieuw-Zeeland?

Jeroen van den Berg
26.02.2021

Al maanden gaat het in Nieuw-Zeeland nergens anders meer over, en zaterdag is het dan eindelijk zo ver.  Junior Fa en Joseph Parker staan tegenover in Auckland. Wie gaat dit sensationele gevecht winnen?

De indrukwekkende reeks van Joseph Parker

Parker is een bekende vechter in de bokswereld. Sterker nog Joseph Parker staat in de top tien van de wereld in de zwaargewicht klasse. Parker is “slechts” 29 jaar maar heeft een zeer indrukwekkende staat van dienst. Van zijn 29 gevechten verloor hij alleen van Anthony Joshua en Dillian White. Na het verlies op 28 juli 2018 won Parker drie keer op rij. De eerste match na zijn nederlaag kreeg hij direct Alexander Flores tegen de vloer met een KO. Daarna won Parker ook nog van Alexander Leapai en Shawndell Winters.

Nu staat de WBO Oriental Interim Heavyweight title op het spel en kan Joseph Parker zijn vierde overwinning op rij pakken. Bovendien was Parker al WBO Heavyweight kampioen tussen 2016 en 2018. De nederlaag tegen Anthony Joshua kostte hem de titel. Geven de goksites België Parker nu de favorietenrol? Of hij is underdog tegen de ook niet onbekende Junior Fa?

Junior Fa en Joseph Parker zijn elkaar al eerder tegengekomen

De twee Nieuw-Zeelandse boksers zijn geen onbekenden van elkaar. Fa en Joseph Parker vochten vier keer tijdens hun amateurcarrière. Beide vechters wonnen twee keer. Hun eerste ontmoeting was op de 2009 Boxing New Zealand National Championships. Het paar nam deel aan de superzwaargewicht finale, Fa versloeg Parker met 8–4. Fa werd ook bekroond met de Bill O’Connor Cup voor de jongste senior titelverdediger.

De laatste keer dat beide boksers elkaar tegenkwamen was tijdens een rechtstreeks gevecht om de Olympische Zomerspelen te bereiken. Die werd uiteindelijk door Junior Fa gewonnen. Fa vocht negentien keer professioneel waarvan hij geen enkele partij verloor. Ook Fa lijkt dus klaar te zijn voor dit gevecht. Laten we de odds van de bookmakers NL erbij pakken.

Joseph Parker- Junior Fa odds

 ©  Ladbrokes

Wie verwachten de bookmakers dat er gaat winnen?

De bookies kiezen toch echt wel voor Joseph Parker als favoriet bij dit gevecht. Wedden op Parker doe je nu met odds van 1.08. Inzetten op Fa Junior geeft je 6.0. De rollen zijn dus wel duidelijk bij dit mooie gevecht. Hoewel er al wordt uitgekeken naar de toekomstige gevechten van beide boksers draait het zaterdag maar om een ding. Wie wordt de bokskoning van Nieuw-Zeeland? De odds die je hierboven hebt gezien vind je terug bij Ladbrokes waar we natuurlijk een uitgebreide Ladbrokes review over hebben geschreven. Je kunt je via de link hieronder direct aanmelden bij deze bookmaker en nog snel je weddenschap plaatsen bij dit gevecht!

 

Over de auteur

Jeroen werkt al lange tijd als schrijver van beste-bookmakers.com, hij staat bekend om zijn veelzijdige kennis van verschillende sporten. Wielrennen, Voetbal, F1 en Tennis zijn toch wel zijn grootste kennisgebieden. Hij weet wekelijks sportnieuws en bookmaker promoties aan elkaar te koppelen en hier speciaal voor jullie iets voor te schrijven.